FinansWatch

Græske banker føler sig klemt af ECB

Bankerne i det uroplagede Grækenland var faktisk sunde, indtil statsobligationerne blev værdiløse. Nu klager bankerne over, at den europæiske centralbank svigter bankerne i stedet for at hjælpe et opsving på vej.

Græske banker har i dag to muligheder for at rejse kapital: Lån fra ECB og indlånskunder. Samtidig presser centralbanken på for, at de græske banker skal gøre sig mere uafhængige af hjælp fra centralbanken. Men det er den helt forkerte strategi, mener bankerne ifølge New York Times.

I stedet burde den europæiske centralbank låne flere penge til de græske banker, der på den måde kunne hjælpe den konkurstruede økonomi i gang. Tal for turisme og eksport viser nemlig, at økonomien kan være på vej i bedring – såfremt staten ikke går bankerot på grund af den enorme gæld.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs