Finanstilsyn på international korruptionsjagt

Det amerikanske finanstilsyn, SEC, har kastet sig ud i en jagt på korruption i forholdet mellem nogle af verdens største finanshuse og nogle verdens største pengetanke - de nationale investeringsfonde.
AF CHRISTIAN SEHESTED

De banker og hedgefonde, der er blevet rige på at bringe nogle af de største fisk, der findes, i land - store nationale investeringsfonde fra lande som Abu Dhabi, Norge og Saudi Arabien - kan godt begynde at se sig over skulderen.

Det amerikanske finanstilsyn - SEC - har nemlig søsat en større operation, der skal afsløre, om der penge, der har skiftet hænder under bordet, når de store fondes penge skulle hives hjem til klientkontoen. Det skriver Bloomberg.

Bred kontrol

Straffen vil sandsynligvis blive udmålt under den såkaldte FCPA-lovgivninger, der regulerer omgangen med andre landes statsansatte. Finanstilsynet har nemlig taget en bred vinkel på hvem, der falder under definitionen 'statsansatte'.

"Finanstilsynet har en meget vid definition på hvem, man anser for at være ansat i en regering," siger Gary DiBianco, der er advokat hos Skadden Arps i London, til Bloomberg og fortsætter:

"Derfor kan vi forvente, at SEC vil anse ansatte fra nationale investeringsfonde som under FCPA-lovgivningen og vil kigge tæt på deres forhold med de konsulenter og agenter, der måske har forbindelser til de statskontrollerede fonde."

De nationale investeringsfonde råder over mere end 3,59 trillioner dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også