FinansWatch

Finanstilsyn på international korruptionsjagt

Det amerikanske finanstilsyn, SEC, har kastet sig ud i en jagt på korruption i forholdet mellem nogle af verdens største finanshuse og nogle verdens største pengetanke - de nationale investeringsfonde.

De banker og hedgefonde, der er blevet rige på at bringe nogle af de største fisk, der findes, i land - store nationale investeringsfonde fra lande som Abu Dhabi, Norge og Saudi Arabien - kan godt begynde at se sig over skulderen.

Det amerikanske finanstilsyn - SEC - har nemlig søsat en større operation, der skal afsløre, om der penge, der har skiftet hænder under bordet, når de store fondes penge skulle hives hjem til klientkontoen. Det skriver Bloomberg.

Bred kontrol

Straffen vil sandsynligvis blive udmålt under den såkaldte FCPA-lovgivninger, der regulerer omgangen med andre landes statsansatte. Finanstilsynet har nemlig taget en bred vinkel på hvem, der falder under definitionen 'statsansatte'.

"Finanstilsynet har en meget vid definition på hvem, man anser for at være ansat i en regering," siger Gary DiBianco, der er advokat hos Skadden Arps i London, til Bloomberg og fortsætter:

"Derfor kan vi forvente, at SEC vil anse ansatte fra nationale investeringsfonde som under FCPA-lovgivningen og vil kigge tæt på deres forhold med de konsulenter og agenter, der måske har forbindelser til de statskontrollerede fonde."

De nationale investeringsfonde råder over mere end 3,59 trillioner dollar.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs