FinansWatch

Danske Bank lukkede 30 filialer i sidste kvartal af 2013

Siden begyndelsen af 2012 er næsten halvdelen af Danske Banks filialnetværk blevet lukket. Også i Finland er mange filialer blevet lukket.

Ved udgangen af 2013 havde Danske Bank 354 filialer. Det var godt en tredjedel mindre end året før, og hele 47 pct. mindre end de 671 filialer som Danske Bank havde ved udgangen af marts 2012.

I Danmark forsvandt 23 filialer alene i de sidste tre måneder af 2013, så der ved årets udgang var 159 filialer tilbage, hvoraf en god del i øvrigt er blevet pengeløse rådgivningsfilialer. Til sammenligning var der ved udgangen af marts 2012 293 filialer i Danmark. Endnu hårdere er sparekniven dog ført i Finland, hvor antallet af filialer siden marts 2012 er blevet rundbarberet fra 117 til blot 45, svarende til et fald på godt 60 pct.

Vigende loyalitet

De markante filiallukninger i Finland er måske en medvirkende årsag til, at Danske Bank i den seneste EPSI-undersøgelse over bankkundernes loyalitet er styrtdykket i Finland.

Endnu mere voldsomt har udviklingen dog været i Irland, hvor banken havde 72 filialer i marts 2012, og 62 filialer så sent som ved udgangen af 2012. Men efterfølgende har Danske Bank ganske enkelt besluttet at stoppe betjeningen af almindelige privat- og virksomhedskunder, og lukket hele filialnettet.

Også i de øvrige lande, hvor Danske Bank er aktiv, er filialnettene blevet reduceret, dog ikke så markant som i Danmark og Finland.

 

Investorer tager pænt imod bankregnskaber

Danske Capital lander rekordoverskud

Danske: Staten får sine 24 mia. i Q2

Regnskab: Danske Bank lidt under forventet, betaler udbytte for første gang siden 2007 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs