FinansWatch

Russell Reynolds skal finde Straarups arvtager

International headhunter med base i USA skal stå for at finde topchefen i Danske Bank.

Det bliver det internationale headhunter-firma Russell Reynolds, der skal stå for at finde Danske Banks næste topchef og dermed afløseren for den mangeårige direktør Peter Straarup, der går på pension inden for den nærmeste fremtid.

Tovholder for den danske del af processen bliver firmaets danske chef Jens Howitz, men også flere af firmaets skrappeste hovedjægere fra Europas finansielle centrum London er sat på opgaven.

En lille sø at fiske i

Ifølge epn.dk’s oplysninger har Russell Reynolds-folkene allerede været på besøg hos Danske Banks hovedkontor i København for dermed at få et bedre indblik i, hvad det er for en kandidat, der er brug for.

Opgaven er dog langt fra nem, for ifølge kilder tæt på processen er der i skrivende stund ikke mange egnede kandidater, der opfylder kravet om en skandinavisk og helst dansk baggrund.

Samtidig er Danske Banks egne interne kandidater Thomas Borgen og Tonny Thierre reelt kørt ud på et sidespor, da der fra bestyrelsens side er en klar opfattelse af, at banken har behov for friske øjne udefra til at få styr på bankens problemer og igen få sat landets største bank på vækstsporet.

Proces har længe været i gang

Reelt har processen med at finde en afløser for Peter Straarup været i gang i flere måneder, hvor både bestyrelsen og især næstformand Ole Andersen har haft forsigtige følere ude til eventuelle kandidater, men også flere af bankens aktionærer heriblandt ATP har i al hemmelighed forhørt sig hos mulige emner.

Men med Peter Straarups egen udmelding omkring sit forestående exit for godt en måned siden blev Danske Bank-bestyrelsen pludselig tvunget ud af busken, hvilket har skabt en noget anstrengt forhold mellem Straarup og formand Eivind Kolding, da aftalen oprindeligt var, at bestyrelsen ville melde noget ud, når man havde en afløser på plads.

Kolding: Straarup har altid sat banken før sig selv

Straarups afløser måske fra helt anden industri

Derfor tav formand om Straarups exit-beslutning

Formand åben for kulturskifte i Danske Bank

Danske Bank-formand: Ny CEO er ikke nødvendigvis bankmand

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs