FinansWatch

Straarups afløser måske fra helt anden industri

Eivind Kolding vil ikke afvise, at bankens nye CEO aldrig har arbejdet i en bank før.

Foto: KRABBE LARS

Eivind Kolding og det øvrige nomineringsudvalg i Danske Bank-bestyrelsen har givet et unavngivet headhunter-firma mandat til at søge bredt efter bankens nye topchef.

Danske Banks bestyrelsesformand Eivind Kolding siger til FinansWatch, at den nye CEO skal have et kendskab til finansverdenen og bankvæsen, men at det ikke er et krav, at vedkommende har haft ansættelse i en finanskoncern.

”Det er selvfølgelig klart, at der hos kandidaten skal være et fornødent kendskab til finansverdenen og bankvæsen, men det er ikke nødvendigvis den dygtigste banktekniker, der får jobbet. Det rent banktekniske er der masser ad dygtige folk i banken, der allerede mestrer,” siger Eivind Kolding.

Sikre godt afkast

Så vil det være nok, hvis den nye CEO kun kender til bankvæsen gennem en bestyrelsespost?

”Det er svært at svare på præcist, hvad vi stiller af krav på det parameter, det vil være forskelligt fra kandidat til kandidat,” siger Eivind Kolding og svarer efterfølgende et bekræftende ja til, at bankens nye CEO godt kan blive en person, der aldrig har arbejdet i et pengeinstitut før.

Han understreger, at det vigtigste for bestyrelsen er at finde en stærk lederprofil, der kan motivere medarbejderne og kunderne.

”Og så er det klart, at vedkommende skal kunne sikre vores aktionærer et godt afkast,” siger Kolding.

Er det rigtig opfattet, at vedkommende skal være fra Skandinavien?

”Vi har diskuteret det grundigt i bestyrelsen, og har fundet frem til at vi kan kigge efter kandidater i hele Skandinavien. Henter du en kandidat, der ikke er fra Norden, så kan det blive vanskeligt for vedkommende at passe ind i den Nordiske kultur. Og her tænker jeg både på kulturen i banken, som du skal forstå og som du skal kunne navigere i, men også forstå hvordan vores kunder tænker og agerer”.

Svært for en inder

Hvorfor kan eksempelvis en inder ikke lede Danske Bank? Vi lever vel i en global verden?

”Det vil være meget meget vanskeligt for en inder at forstå, hvordan danske bank er placeret i Skandinavien. Nordne er 90 pct. af vores forretning. Så vi mener, at det er en forudsætning, at vedkommende til bunds forstår og har erfaring med den kultur, som man arbejder i”.

Er processen så skudt i gang her til morgen, eller har den været pågående i et stykke tid?

”Vi har haft nogle indledende drøftelser over nogle ganske få uger. Men det er først nu, vi for alvor starter processen. Det er også vigtigt for mig at understrege, at vi har kvalificerede interne kandidater, som er med i overvejelserne. Men det her er en af de vigtigste beslutninger for banken i mange, mange år, så vi vil være sikre på, at vi finder den bedst egnede kandidat. Derfor søger vi også eksternt”.

 

Derfor tav formand om Straarups exit-beslutning 

Formand åben for kulturskifte i Danske Bank

Danske Bank-formand: Ny CEO er ikke nødvendigvis bankmand

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs