FinansWatch

Analytiker: Nedgradering kan svække Danske Bank over for Nordea

En nedgradering af Danske Bank kan på længere sigt komme til at svække Danske Banks konkurrencekraft over for konkurrenter som Nordea, vurderer analytiker.

Hvis Fitch ender med at hakke lidt af ratingen af Danske Bank, kan det på den lange bane få en betydning for banken i konkurrencen med Nordea, vurderer analytiker.

”Hvis det her får en betydning for Danske Banks finansieringsomkostninger på den lange bane, så mister de konkurrencekraft i forhold til dem, der ikke er ramt negativt, for eksempel Nordea og Handelsbanken. Det vil have betydning for bankens mulighed for at tage markedsandele og i forhold til at tjene nok,” siger analytiker i Maj Invest, Torsten Bech.

Flere i samme båd

Han hæfter sig dog samtidig ved, at Danske Bank langt fra er alene om at havne på ratingbureauets negativliste. En lang række europæiske banker er kommet i samme situation. Og det er en fordel for Danske Bank, fordi udsigten til en nedgradering ikke skyldes specifikke forhold i Danske Bank, men et generelt sortere syn på Europa.

”Ratings har typisk en indvirkning på prisen på funding. Her er Danske Bank ude at konkurrere mod andre institutter i Europa, og i og med at der er en generel ændring af synet på europæiske banker som gruppe, så ændrer det ikke det relative styrkeforhold imellem bankerne,” siger han.

De dårligere ratings af bankerne, kan dog få betydning for den samlede banksektor, vurderer analytikeren.

Andre sektorer

”Det er selvfølgelig ikke godt, men heller ikke nogen overraskelse, at ratingbureauerne ser mere og mere negativt på bankerne generelt. Investorerne i markedet har fokus på ratings, og når banker generelt bliver nedgraderet, kan det være, investorerne søger over i andre sektorer,” siger han.

Selv vurderer Danske Bank, at effekterne af en eventuel nedgradering vil være minimal.

På negativlisten er også Deutsche Bank, Barclays Bank, BNP Paribas, Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley og Société Générale.

Danske Bank, der også har en rating hos Moody’s og Standard og Poor’s, er i øjeblikket rated som A+ hos Fitch.

Danske Bank: Ikke en verden til forskel 

Fitch bekymret for Danske Bank

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs