FinansWatch

Fitch bekymret for Danske Bank

Usikkerheden om udviklingen i både den danske og irske økonomi er årsag til, at Danske Bank-koncernen snart risikerer at få en lavere kreditvurdering.

Foto: Jonas Pryner Andersen

Ficth overfører den nuværende kreditvurdering af Danske Bank-koncernen til "negativlisten". En indikation på, at Fitch overvejer at sætte kreditkarakteren for banken ned. Generelt gør en lavere kreditvurdering det dyrere for en bank at optage lån.

For 12 andre internationale storbanker har Fitch også ændret holdning i negativ retning. Og der er vel og mærke tale om banker, som er væsentligt større end Danske Bank.

To britiske, to tyske og en schweizisk bank tildeles lavere kreditvurderinger.

Fitch begrunder nedsættelserne med en øget risiko for, at regeringerne i de tre lande ikke kan garantere bankernes overlevelse under en ny finanskrise.

Blandt de nedgraderede banker optræder Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group og UBS fra Schweiz.

I lighed med Danske Bank overføres kreditvurderingerne af syv storbanker til overvågningslisten med risiko for en nedsættelse de nuværende karakterer.

Det drejer sig om Deutsche Bank, Barclays Bank, BNP Paribas, Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley og Société Générale.

Fitch begrunder beslutningen med bankernes øgede sårbarhed over for uroen på deglobale finansmarkeder.

"Den seneste tid har demonstreret, at store banker kan fejle," skriver Fitch uden at komme med konkrete eksempler. Tidligere denne uge blev den fransk-belgiske Dexia Bank splittet op i forbindelse med en delvis nationalisering af banken.

Om Danske Bank bemærker Fitch, at den har en stærk indtjeningsbase i Norden samt, at indtjeningen er godt fordelt over flere forretningsområder.

Men Fitch ser også risiko for, at det fremover fortsat bliver dyrere for Danske Bank at optage lån på de internationale pengemarkeder.

 

/ritzau finans/

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs