FinansWatch

Danske Bank: Ikke en verden til forskel

I Danske Bank hæfter man sig ved, at skepsissen fra Fitch gælder en række europæiske banker. En eventuel nedgradering vil få marginal betydning, mener vicedirektør Peter Rostrup-Nielsen. (Opdateret)

Foto: BORCH ULRICH

En eventuel nedgradering af Danske Bank fra Fitchs side vil få marginal betydning, mener vicedirektør og chef for Group Risk i Danske Bank, Peter Rostrup-Nielsen.

Han understreger, at bekymringen fra ratingbureauet Fitch ikke skyldes specifikke Danske Bank-forhold, men hele situationen i Europa.

”Det virker som et resultat af gældskrisen i Europa. Vi bliver sammen med en række europæiske banker ramt af, at Fitch mener, at situationen har en effekt på, hvordan det er at drive bank i de europæiske lande, og der nævner de for Danske Banks vedkommende det danske og irske marked,” siger Peter Rostrup-Nielsen til FinansWatch.

Han mener, at Fitch vurderer, at krisen i Danmark ser ud til at blive dybere og længere end oprindeligt ventet.

Lille effekt

”Som jeg læser det, er det fordi dansk og irsk økonomi, selv om det er en lille del af forretningen, ikke klarer sig så godt, som man kunne have ventet og ikke lige så godt som de øvrige nordiske økonomier, og det ser ikke ud til, med de ting, der foregår lige nu, at det bliver meget bedre snart,” siger han.

På negativlisten er banken blandt andet kommet i selskab med Deutsche Bank, Barclays Bank, BNP Paribas, Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley og Société Générale. Hvor stor risikoen er for en nedgradering, vil Peter Rostrup ikke spå om. Effekten vil dog være lille, mener han.

”Det er klart, at det er ikke en positiv nyhed, men jeg tror, det får en ret marginal effekt. Hvis det her ender med en nedgradering, vil det betyde, at ratingen fra de tre ratingbureauer er på linje med hinanden,” siger han.

Intet chok

”Vi må se, hvordan finansmarkederne reagerer, men jeg tror umiddelbart ikke, det kommer som noget chok, at det her kunne ske, så det vil nok have en effekt, men jeg tror, den vil blive marginal,” siger Peter Rostrup, der ikke frygter at en eventuel nedgradering vil være problematisk i konkurrencen med Nordea.

”Det vil selvfølgelig ikke være positivt, men jeg tror ikke, det vil gøre en verden til forskel,” siger han.

 

Opdateret 10.09

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs