FinansWatch

Danske: Irland en halv milliard værre end ventet

Danske Bank havde forventet at få regnskabtæsk fra Irland - men det blev endnu værre end banken havde forestillet sig, lyder det fra økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen.

Foto: Jonas Pryner Andersen

Irland gjorde ondt på Danske Banks regnskab i går. Og selv om banken havde ventet fortsatte problemer med bankaktiviteterne på øen, så var man ikke forberedt på nedturens størrelse, forklarer økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen.

Bankens keltiske satstning stod i årets første seks måneder for nedskrivninger på over 4 mia. kr. - mere end dobbelt så meget som i resten af Danske Bank, der præsterede nedskrivninger på lige over 1,5 mia. kr., om end dog kun med en hjælpende hånd på 800 mio. kr. fra amerikanske AIG.

Nye nedskrivninger

AIG pynter Danske-regnskab med 800 millioner

Var nedskrivningerne i Irland større end forventet, eller havde i regnet med nedskrivninger i den størrelsesorden i andet kvartal?

"De er større end forventet. Vi havde ikke forventet at det ville være i det nivea. Det er et pænt beløb mere end forventet, og det skyldes i høj grad, at der fortsat er tomgang i ejendomsmarkedet. Og en selvom en stor del af det er yderligere nedskrivninger på engagementer, der allerede er skrevet ned på, så er der også en del nye nedskrivninger," siger Henrik Ramlau-Hansen til FinansWatch.

Overraskelse på 500 mio

Hvor meget større blev nedskrivningerne end forventet ved udgangen af sidste kvartal?

"Det er i størrelsesordenen 300-500 mio. kr. mere end forventet."

Den irske forretning er gået fra et nedskrivningsniveau på 2,7 mia. kr. i første halvår af 2010 til 3,1 mia. kr. i 2011, mens Nordirland nu tegner sig for noget nær en tredobling af nedskrivningerne i et hug fra 374 mio. kr. i 2010 til 935 mio. kr. i 2011.

Aktiviteterne i Irland og Nordirland udgør ca. en tiendedel af bankens samlede udlån.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs