FinansWatch

ATP angriber Mærsks del i Danske-emission

Det kan ikke betale sig for A.P. Møller-Mærsks aktionærer at deltage i Danske Banks emission, lyder det fra ATP.

Selskabet A.P. Møller-Mærsk bør overlade opgaven med at være storaktionær i Danske Bank til familiefondene, der sidder på majoriteten af A.P. Møller-Mærsk-aktierne. Det mener storaktionæren ATP.

Pensionskassens aktiechef Claus Wiinblad konstaterede på A.P. Møller-Mærsks generalforsamling mandag, at det ikke kan betale sig for selskabets aktionærer, at det deltager i bankens igangværende emission.

"Som minoritetsaktionær i A.P. Møller - Mærsk er det dyrere at købe aktier i Danske Bank frem for selv at købe de aktier, man selv ønsker at eje. Der er en indirekte holding-rabat," sagde Claus Wiinblad.

Fondene må tage over

Han understregede sin "respekt og forståelse" for båndene mellem Mærsk-familien og banken, og foreslog derfor en løsning, hvor familiefondene bag A.P. Møller - Mærsk overtog ejerskabet fra selskabet.

"Det kan ske ved en simpel udlodning af Danske Bank-aktier til aktionærerne i A.P. Møller - Mærsk," foreslog Claus Wiinblad.

Det er dog ikke på tegnebrættet, fastslog bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

Ikke til salg

"Hvis andre skal købe vores aktier, så kræver det, at de er til salg, og det er de ikke," sagde Michael Pram Rasmussen, der blev belønnet af latter fra de flere tusinde generalforsamlingsdeltagere i Bella Center i København.

Han tog stikket helt hjem med sin afsluttende afvisning af ATP's forslag, da han henviste til, at det ikke tilkom ham at beslutte, hvad familiefondene skal gøre.

"Jeg skal ikke kunne sige, hvad vores aktionærer skal gøre, det må være op til dem. Det tror jeg, at vi alle er bedst tjent med," sagde Michael Pram Rasmussen.

Forventer god afkast

Han understregede i øvrigt, at han ser et godt afkast af investeringen i banken.

A.P. Møller - Mærsk ejer 20 pct. af Danske Bank og deltager med fuld styrke i bankens igangværende emission, der skal rejse 20 mia. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs