Søn må betale Danske Bank for fars valutaspekulation

Danske Banks norske arm - Fokus Bank - har ved en appel vundet sagen mod den norsk-indiske diamanthandler og storspekulant Pramod Vora.

I 2008 satsede Pramod Vora hele butikken og lidt til. Den norsk-indiske diamanthandler fik af Danske Banks norske del - Fokus Bank - vide rammer til at investere. Samtidig fik han af sine to børn og sin svigersøn fuldmagt til også at investere på deres vegne.

Alt i alt fik Vora lov at investere for op mod 170 mio. norske kr. med sikkerhed for mindre end 30 mio. kr.

Fredag slog Borgating lagmannsrett - landsretten i Oslo - så ifølge dn.no fast, at Vora og hans familie tilsammen skylder Fokus Bank 41 mio. norske kr., svarende til 39 mio. danske.

Pramod Vora og familien havde ellers i byretten undgået en lang række af af bankens krav; blandt andet slap sønnen Arvind Vora for at betale en 6,4 mio. kr. stor gæld, hans far med sønnens fuldmagt i hånden havde taget i dennes hus.

Det var sket med det formål at investere i Yen - en handel, der i 2008 fik familiens bankrådgiver til at anklage Pramod Vora for at gøre sønnen til gældsslave.

"Vi beklager at kunden har tabt penge på handel gjennem os, men vi registrerer at retten har kommet frem til at vores rådgivning var tilstrækkelig og korrekt i forhold til de gældende regler. Vi syntes det er en grundig dom, og hæfter os ved, at retten meget klart slår fast at kunden var i stand til at vurdere risikoen ved valutahandel," skriver kommunikationsdirektør Bjørn Langli fra Fokus Bank i en mail til FinansWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også