FinansWatch

Irland er stadig Danske Banks problembarn

Store nedskrivninger præger fortsat Danske Banks helt store problembarn, Irland, som indtil videre kostet Danske Bank 9,56 mia. kr. i nedskrivninger.

Irland er et stort sort får i Danske Banks regnskab.

Irland har indtil videre kostet banken 9,56 mia. kr. i nedskrivninger, og store nedskrivninger forventes at fortsætte.

”Der var fortsat høje nedskrivninger i Irland og Nordirland, især på engagementer inden for erhvervsejendomssegmentet,” skriver banken i regnskabet.

I Irland har banken foretaget nedskrivninger for 4.969 mio. kr. i 2010, hvilket dog er et fald i forhold til sidste år, hvor banken foretog nedskrivninger for 5.238 mio. kr. I Nordirland faldt nedskrivningerne fra 1.399 mio. kr. i 2009 til 1.247 mio. kr. i 2010.

Fortsat høje nedskrivninger

Da Irland fortsat er præget af svære økonomiske vilkår, forventer banken, at Irland også i 2011 vil give udløse høje nedskrivninger.

”I lyset af den økonomiske usikkerhed i den irske økonomi er der i en periode fremover risiko for fortsat høje nedskrivninger,” skriver banken i regnskabet.

Fokus vil være på en reduktion af omkostningerne, fremgår det af regnskabet.

Danske Banks aktiviteter i Irland foregår under navnet National Irish Bank

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs