FinansWatch

Ny formand i Danske Bank

Store ændringer på vej i Danske Banks bestyrelse. Alf Duch-Pedersen stopper som formand og afløses af skibsreder og nuværende næstformand Eivind Kolding.

Alf Duch-Pedersen stopper som formand for Danske Bank og erstattes af skibsreder i A.P. Møller-Mærsk Eivind Kolding. Det meddeler selskabet i forbindelse med aflæggelsen af sit regnskab for 2010.

"Bankens formand Alf Duch-Pedersen har efter 11 år i bestyrelsen, de seneste 7 år som formand, på den baggrund meddelt bestyrelsen, at han ikke ønsker at genopstille til valg til bestyrelsen på den kommende generalforsamling. Efter generalforsamlingen forventes bestyrelsen derfor at konstituere sig med den nuværende næstformand Eivind Kolding som ny formand for Danske Bank koncernen," skriver banken i sin regnskabsmeddelelse.

Tid til at stoppe

”Forberedelsen af den garanterede kapitaludvidelse er godt i gang, og Danske Bank har henvendt sig til den danske regering med anmodning om tidligere tilbagebetaling af den danske stats hybridkapital. Desuden er generationsskifte og internationalisering ved at være gennemført i bestyrelse og direktion. Danske Bank koncernen er på vej ind i en ny epoke efter finanskrisen, hvor koncernen skal videreudvikles og forfølge attraktive forretningsmuligheder. På den baggrund mener jeg, det nu er tid at overlade opgaven til andre. I Eivind Kolding har bestyrelsen allerede en dygtig og meget kompetent kandidat klar til at overtage hvervet som formand,” siger Alf Duch-Pedersen i en meddelelse til fondsbørsen.

Danfoss-chef i bestyrelsen

Også bestyrelsesmedlemmerne Birgit Aagaard-Svendsen og Sten Scheibye træder ud af bestyrelsen i forbindelse med generalforsamlingen 2011, hvor en anden profil i dansk erhvervsliv til gengæld ser ud til at gøre sin entre. Bestyrelsen indstiller nemlig koncerndirektør i Danfoss Niels B. Christiansen.

”Niels B. Christiansen står i spidsen for en stor danskbaseret, international koncern og tilfører bestyrelsen yderligere indsigt og kompetence inden for store industrivirksomheder samt international ledelse,” siger Alf Duch-Pedersen i meddelsen.

Én gang tidligere har Esplanaden sat sig i formandsstolen i Holmens Kanal. Det var da AP Møller reddede Landmandsbanken i 1920érne og derefter sad som bestyrelsesformand i banken gennem mere end 20 år.

Smedegaard: Derfor skal Kolding være formand i banken

Kolding: Mærsk har ikke presset formandsskifte igennem

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs