Kolding: Mærsk har ikke presset formandsskifte igennem

Eivind Kolding afviser, at det er A.P. Møller – Mærsk, der står bag ønsket om et formandsskifte i banken.
Foto: AMDI THORKILD
Foto: AMDI THORKILD

Skibsreder Eivind Kolding, der skal være ny bestyrelsesformand i Danske Bank, gør det klart, at hans sæde for bordenden i banken ikke komme efter et pres fra Esplanaden.

Hvad er fakta i det her? Er det A.P. Møller – Mærsk der har ønsket at skifte formand og derfor sætter de dig ind på posten?

”Nej, det er ikke relationen. Relationen fortsætter uændret mellem A.P. Møller – Mærsk og banken. Det ændres ikke p.g.a. formandsskiftet. Vi har altid bakket op om banken, det gør vi fortsat. Og vi er glade for at være aktionærer i banken. Og så skal vi huske på, at Danske Bank er en selvstændig virksomhed,” siger Eivind Kolding til FinansWatch.

Naturlig kandidat

Men det er vel ikke tilfældigt, at bankens største aktionær nu har deres repræsentant som bestyrelsesformand?

”Jeg tror, at man skal se det på den måde, at bankens bestyrelse har peget på mig på det her tidspunkt, fordi jeg var den naturlige kandidat,” siger Eivind Kolding.

Nær relation

Så det er altså ikke A.P. Møller – Mærsk der som storaktionær står bag den her beslutning?

”Det er det helt bestemt ikke”

Hvordan skal man se Mærsk i relation til Danske Bank? Er Mærsk en aktiv aktionær eller mere en passiv finansiel investor?

”Det er klart, at med en aktiepost af den størrelsesorden, så er der en nær relation. Men det er vigtigt for mig at understrege, at banken drives selvstændigt,” siger Eivind Kolding til FinansWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også