FinansWatch

Kolding: Mærsk har ikke presset formandsskifte igennem

Eivind Kolding afviser, at det er A.P. Møller – Mærsk, der står bag ønsket om et formandsskifte i banken.

Foto: AMDI THORKILD

Skibsreder Eivind Kolding, der skal være ny bestyrelsesformand i Danske Bank, gør det klart, at hans sæde for bordenden i banken ikke komme efter et pres fra Esplanaden.

Hvad er fakta i det her? Er det A.P. Møller – Mærsk der har ønsket at skifte formand og derfor sætter de dig ind på posten?

”Nej, det er ikke relationen. Relationen fortsætter uændret mellem A.P. Møller – Mærsk og banken. Det ændres ikke p.g.a. formandsskiftet. Vi har altid bakket op om banken, det gør vi fortsat. Og vi er glade for at være aktionærer i banken. Og så skal vi huske på, at Danske Bank er en selvstændig virksomhed,” siger Eivind Kolding til FinansWatch.

Naturlig kandidat

Men det er vel ikke tilfældigt, at bankens største aktionær nu har deres repræsentant som bestyrelsesformand?

”Jeg tror, at man skal se det på den måde, at bankens bestyrelse har peget på mig på det her tidspunkt, fordi jeg var den naturlige kandidat,” siger Eivind Kolding.

Nær relation

Så det er altså ikke A.P. Møller – Mærsk der som storaktionær står bag den her beslutning?

”Det er det helt bestemt ikke”

Hvordan skal man se Mærsk i relation til Danske Bank? Er Mærsk en aktiv aktionær eller mere en passiv finansiel investor?

”Det er klart, at med en aktiepost af den størrelsesorden, så er der en nær relation. Men det er vigtigt for mig at understrege, at banken drives selvstændigt,” siger Eivind Kolding til FinansWatch.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs