BankNordik tror ikke på lavere rating

Vi vil blive overrasket, hvis Moody's nedjusterer BankNordik, siger bankens chef.

Af Ritzau Finans

Der er tale om en ren standardprocedure, når det internationale kreditvurderingsinstitut Moody's Investors Service nu kigger BankNordiks kreditvurdering efter i sømmene med henblik på en eventuel nedjustering.

Det mener den færøske banks administrerende direktør Janus Petersen.

Almindelig praksis efter opkøb

Han henviser til, at der er tale om en helt almindelig praksis i forbindelse med overtagelser, og at gennemgangen alene er udløst af BankNordiks køb af Amagerbanken fra Finansiel Stabilitet.

"Vi vil blive overraskede, hvis de ikke konfirmerer vores rating. For det, vi har købt, er stort set kun små kunder og meget begrænset risiko. Samtidig har vi fået en betydelig likviditet, således at vi ikke har brug for at låne nogle steder," siger Janus Petersen til Ritzau Finans.

Oplevet det før

Han konstaterer, at BankNordik oplevede noget tilsvarende sidste år, da banken købte nogle filialer fra Sparbank. Dengang endte Moody's med at holde fast i ratingen.

Moody's beslutning om at sætte BankNordiks kreditvurdering under observation kommer bare to uger efter, Moody's sænkede BankNordiks langsigtede kreditvurdering til "Baa2". Både BankNordiks langsigtede kreditvurdering og den kortsigtede "Prime -2" er sat under observation.

Kreditvurderingsinstituttet vil nu undersøge, hvilken indflydelse overtagelsen af Amagerbanken får for kvaliteten af BankNordiks aktiver. Moody's anerkender dog også i et notat, hvad man betegner som potentielle langsigtede strategiske fordele ved købet.

Får ingen betydning

Hos BankNordik vurderer man heller ikke, at Moody's beslutning kan få indflydelse på bankens muligheder for at optage funding.

"Vi har i banken et indlånsoverskud på 10 pct., så vi har et likviditetsoverskud, og har egentlig ikke behov for ekstern funding," konstaterer Janus Petersen.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også