FinansWatch

Undersøgelse: Pensionsbranche langtfra i mål på menneskerettigheder

Seks år efter at nye retningslinjer blev vedtaget af FN's Menneskerettighedsråd for, hvordan investorer skal agere for at leve op til konventionerne,skal der stadig en større indsats til på området hos de danske pensionselskaber, skriver Finans.

Foto: ritzau/AP/Richard Drew

Selvom der har været fremskridt at spore i branchen igennem det sidste år, så er de danske pensionsselskaber endnu ikke i mål i forhold til at foretage investeringer, der ikke er i strid med menneskerettighederne.

Det skriver Finans på baggrund af en undersøgelse, Mellemfolkeligt Samvirke har foretaget blandt 15 af de største danske pensionsselskaber. Den er foretaget seks år efter, at nye FN-retningslinjer blev vedtaget på området i 2011, og ifølge undersøgelsen kræver to af tre selskaber eksempelvis ikke på skrift, at deres eksterne kapitalforvaltere skal investere i overensstemmelse med de retningslinjer, der er for ansvarlighed.

"Flere har rykket sig og forbedret sig siden sidste år. Det er glædeligt. Men der er tydeligvis lang vej igen og måske også længere, end man i nogle pensionsselskaber selv er klar over, for de er ikke alle helt klar over, hvad der ligger i de internationale retningslinjer," siger Troels Børrild, der leder Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde for mere ansvarlig virksomhedsadfærd, til Finans.

I modsætning til sidste år viser undersøgelsen denne gang, at samtlige af de adspurgte pensionsselskaber vil efterleve de internationale regler på området, skriver Finans.

Forsikringsselskaber vil rette op på udhuling af sygeforsikringer

AP Pension skyder over 1 mlliard i by i Nordsjælland

Alm. Brand får flere tilsynspåbud

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere