FinansWatch

Forsikringsselskaber vil rette op på udhuling af sygeforsikringer

Flere forsikringsselskaber er på vej med en automatisk regulering af forsikringer, så kundernes forsikringsdækning for tab af erhvervsevne ikke bliver udhulet, når de får lønforhøjelser. PFA er skeptisk.

Thomas Borberg / Polfoto
Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Det kan være lidt af et chok at finde ud af, at de stribevis af vidunderlige lønforhøjelser kan have udhulet ens forsikringsdækning, hvis man pludselig taber erhvervsevnen.

Det er ikke desto mindre det scenarie, som mange kan stå over for - og de fleste ved det ikke, skriver Finans. Jo højere lønnen er, jo mindre dækker den offentlige ydelse, fordi den er et fast beløb.

Det har fået forsikringsselskaber som Nordea Liv & Pension, AP Pension og Danica til at ville tilpasse forsikringerne for tab af erhvervsevne, så kunderne stort set er sikret uændret indkomst, hvis de går hen og bliver syge.

"Målet er at sikre, at kunderne, uanset om de havner på sygedagpenge, jobafklaring, ressourceforløb eller førtidspension, samlet set har 80-100 pct. af deres lønindkomst," siger cheføkonom Jens Christian Nielsen, Nordea Liv & Pension, til Finans.

PFA Pension er dog mere tilbageholdende med at ville justere på forsikringsdækningen - både fordi kunderne ikke har efterspurgt det, og fordi pengene til forsikring så vil betyde, at der er færre penge til pensionsopsparingen.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere