FinansWatch

AP Pension skyder over 1 mlliard i by i Nordsjælland

Ny by ved Frederikssund bliver større end Ørestad i København, skriver Finans.

Foto: PR

Pensionsselskabernes indædte jagt på afkast fører nu til, at pensionsselskabet AP Pension skyder mindst en mia. kr. i en helt ny by på op til 20.000 indbyggere, skriver Finans.

Byen, som bliver døbt Vinge, opføres i Frederikssund Kommune af entreprenørfirmaet MT Højgaard. Etableringen af byen bliver et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et areal på godt 350 hektar – større end Ørestad i København.

"Vinge Centrum er et meget ambitiøs projekt, som kommer til at danne rammerne for unge og ældre samt små og store virksomheder. Det bliver en by, der uden tvivl vil være et nyt knudepunkt i området – og alt sammen i fornuftig køreafstand fra København. Jeg er stolt over, at kommunen har valgt os til i et langsigtet samarbejde at stå for etableringen af bygningerne i Vinge," siger Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension, til Finans.

Han afviser, at det er risikabelt at kaste pensionspenge i en helt ny by, eftersom det sker i samarbejde med Frederikssund Kommune.

Denne artikel er leveret af vores søstersite EjendomsWatch.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs