FinansWatch

Avis: Ny pensionsskat rammer de fleste

Regeringens planlagte indgreb vil ramme 2,5 mio. danskere, da tvungen pensionsopsparing er en del af overenskomsterne.

Foto: Ritzau Scanpix/Christian Sølbeck Klindt

Da regeringens finanslovforslag blev lagt frem torsdag først på eftermiddagen, var de de færreste der vidste, at de ord der kom ud af finansminister Bjarne Corydons (S) mund rent faktisk ville få en stor indflydelse på lige nøjagtig deres fremtidige pensionsopsparing.

Berlingske Tidende skriver lørdag, at sammen med de frivillige pensionsopsparinger bliver godt 2,5 millioner danskere med en pensionsopsparing derfor berørt af omlægningen.

»Gennemskueligheden i pension er generelt så dårlig, at den nye skat vil være en overraskelse for de fleste,« vurderer privatøkonomisk rådgiver Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg.

1500 pr. person

Alene de kommende to år forventer regeringen et årligt provenu ved skatteændringerne på pensionsopsparinger på 1,9 milliarder kroner. Det svarer til knap 1.500 kroner i gennemsnit per pensionsopsparer.

»Man skal være opmærksom på, at denne post vil accelerere med renters rente hen over de mange år, en pensionsopsparing foregår, mens afgifterne på de usunde forbrugsvarer vil aftage, fordi folk ændrer deres adfærd. Men man kan jo ikke bare lade være med at købe pension,« siger Finanshusets direktør, Kim Valentin.

Den planlagte ekstra skat på pension skyldes, at regeringen vil fjerne fradraget i pensionsskatten for omkostningerne ved at forvalte pensionerne. Desuden vil regeringen lægge et loft på 55.000 kroner på indbetalinger med fradrag på ratepension.

 

Skatteminister: Derfor beskatter vi ratepensionerne hårdere

Ny finanslov: Pensionsloftet bliver på 55.000 kr.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs