FinansWatch

Skatteminister: Derfor beskatter vi ratepensionerne hårdere

Skatteminister Thor Möger Petersen (SF) forklarer til FinansWatch, hvorfor regeringen vælger at beskatte ratepensionerne, frem for livrenterne, hårdere.

Pensionsselskaberne jubler, mens bankerne græder - og tænker så det knager - så de ikke rammes for hårdt af, at regeringen i sit finanslovsforslag melder ud, at den vil sænke fradragsretten for indbetalingerne til ratepensioner. Bankerne tjener milliarder på at håndtere folks ratepensioner, mens de ikke har lovmæssig hjemmel til at varetage opgaven omkring livrenterne.

Det er derfor nu forventningen i den finansielle sektor, at der vil flyde milliarder af kroner fra bankerne over i pensionsselskaberne, fordi folk vil søge beskyttelse mod det nye skattesmæk ved at omlægge deres pensionsopsparing til livrenter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs