FinansWatch

Ny finanslov: Pensionsloftet bliver på 55.000 kr.

Af det netop udsendte finanslovsforslag fremgår det, at loftet over indbetalinger til ratepensioner nedsættes til 55.000 kr. (Opdateret)

Så er den nye regerings finanslovsforslag landet og som ventet har den nye skatteminister Thor Möger Petersen (SF) skullet fremskaffe ekstra-indtægter ved at beskatte opsparede pensionsmidler hårdere, den det er tilfældet i dag.

Loftet over indbetalinger til ratepensioner nedsættes fra de nuværende 100.000 kr. til 55.000 kr. Det giver ifølge finanslovforslaget et provenu på 1,5 mia. kr. om året i både 2012 og 2013.

Forslaget har været omdiskuteret og under voldsomt angreb fra pensionsbranchen, som mener, at regeringen i et forsøg på at skaffe et kortsigtet provenu piller ved fundamentet i den danske pensionsmodel, hvor der er incitamenter til, at folk sparer op og dermed kan forsørge sig selv, når de bliver gamle. Det incitament mener man forsvinder, når folk beskattes hårdere.

De mindre gunstige fradragsvilkår er en del af samlede ændringer på skatteområdet, der kommer til at sikre den nye regering et ekstra provenu på henholdsvis 3,1 og 5 mia. kr. i henholdsvis 2012 og 2013 sammenlignet med provenuet i dag.

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs