Avis: Skat skræmmer danskerne fra sundhedsforsikringer

Børsen skriver, at en prisstigning på ca. 700 kr. om året vil få op mod en tredjedel af danskerne til at droppe deres sundhedsforsikring (Opdateret 07.08).

En undersøgelse foretaget på vegne af den liberale tænketank Cepos viser, at op mod en tredjedel af danskerne vil droppe deres sundhedsforsikring, hvis den fremadrettet bliver skattepligtig under en ny regering.

Indførelsen af en skat vil ifølge Børsen betyde en skattestigning betyde ekstra 700 kr. om året pr. dansker, og det skulle ifølge en undersøgesle af analysefirmaet Norstat, på vegne af Cepos, få en tredjedel af danskerne til at sløjfe den populære ordning.

“Beskatning af sundhedsforsikringer vil svække konkurrencen i sundhedsvæsenet, gøre de offentlige ventelister længere og give højere sundhedsudgifter,” siger specialkonsulent i Cepos Mia Amalie Holstein til avisen.

Bombes 10-15 år tilbage

Cheføkonom hos Danica, Jens Christian Nielsen, siger til Børsen, at en skat på sundhedsforsikringerne kan betyde en tilbagevenden til gamle tider, hvor det var et gode forbeholdt virksomhedernes højest placerede medarbejdere.

Som reglerne er i dag, skal alle virksomhedens ansatte nemlig være omfattet af en sundhedsforsikring, for at man kan blive fritaget for skat.

“Sundhedsforsikringerne er voldsomt udbredt og ca. hver fjerde kunde gør årligt brug af forsikringen. Det er svært at sige, hvad skatten vil betyde, men på lidt længere sigt er der en risiko for, at man går tilbage til de tilstande vi så for 10-15 år siden, hvor ordningerne var forbeholdt de få og velstillede,” siger Jens Christian Nielsen til Børsen.

Han forudser at solidariteten i ordningen går tabt. På den måde bliver det netop op til den enkelte medarbejder at få forhandlet en sundhedsforsikring ind i sit løngrundlag. Ifølge Danicas tal var 1,1 mio. danskere omfattet af en sundhedsforsikring i 2010.

Sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokraterne siger til Børsen, at provenuet på de 700 mio. kr. skal bruges til at sikre hurtigere diagnoser på hospitalerne, der hvor lægen frygter en alvorlig sygdom.

"I dag bruges sundhedsforsikringen typisk til at springe køen over for at komme til en speciallæge. Den mulighed vil vi gerne give til alle,” siger Sophie Hæstorp Andersen til Børsen.

Regeringen stopper fradraget for over en million sundhedsforsikringer

Codan klar med diagnoseforsikring 

Regeringen stopper fradraget for over en million sundhedsforsikringer 

Rigsrevisor fælder dom over 900.000 danskeres sundhedsforsikringer 

Ny PFA-chef: Nu skal vi op i gear 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også