FinansWatch

Rigsrevisor fælder dom over 900.000 danskeres sundhedsforsikringer

Rigsrevisor finder ikke at sundhedsforsikringer gør ventelister kortere.

Et politisk flertal besluttede i 2002, at ansatte skulle slippe for at svare skat af arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer. Formålet var, at ventelisterne på de offentlige sygehuse ville blive kortere, og samfundet spare penge, skriver Politiken.dk.

Rigsrevisor, Henrik Otbo, konkluderer nu på baggrund af en undersøgelse fra Syddansk Universitet, at det ikke har været tilfældet. Forskerne er nået fra til at ventelisterne påvirkes af en række faktorer, der ikke har noget med sundhedsforsikringer at gøre. Det drejer sig blandt andet om kapaciteten på sygehusene og indførelsen af det udvidede frie sygehusvalg.

"Med andre ord kan det ikke påvises, at ventelisterne forkortes, fordi de forsikrede så at sige forlader køen i det offenlige sygehusvæsen for i stedet at blive behandlet på et privat sygehus og dermed potentielt nedbringer ventetiden på behandling til gavn for de patienter, der ikke har en forsikring, konkluderer Henrik Otbo.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs