FinansWatch

Regnskab: Negativt afkast i IP

Industriens Pension blev hårdt ramt i første halvår, der gav negativt afkast på 1,5 pct. Skuden er dog allerede vendt, forsikrer pensionskassen.

Den turbulente periode på især aktiemarkederne ses tydeligt i halvårsrapporten fra Industriens Pension, der ellers tidligere har kunnet prale af landets højeste afkast.

Et negativt samlet afkast på 1,5 pct. i første halvår 2011 blev resultatet i den halvårsrapport, der blev udsendt 24. august. Det er en mærkbar tilbagegang i forhold til 2010, hvor formuen voksede med 18,1 pct.

Formuen skrumpede med 1,142 mia. kr. efter pensionsafkastskat i 2011. Sidste var det det tal en gevinst på lige over 10 mia. kr.

Skifter til markedsrente

Investeringerne har i sig selv været positive i første halvår, men afdækningen af passiverne ender med at trække investeringerne i negativ, skriver pensionskassen i rapporten.

Industriens Pension oplyser dog til FinansWatch, at investeringer har givet et fint afkast, siden regnskabsperioden sluttede. Derfor ligger IP’s investeringer ved udgangen af august med et overskud på tre pct.

Industriens Pension valgte i år ikke at udsende en pressemeddelelse på halvårsrapporten. Det har betydet, at ingen medier indtil videre har omtalt halvårsrapporten, der blev udsendt 24. august. Halvårsrapporten er det sidste fra Industriens Pension, mens medlemmerne er på kontorente. Inden året udgang skifter Industriens Pension til markedsrente.

Adm. direktør i Industriens Pension Laila Mortensen understregede, at skiftet til markedsrente ikke ville påvirke investeringsstrategien.

Industriens Pension skifter til markedsrente

IP: Skift til markedsrente skyldes fyringer

Pensions-direktør afviser kovending

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs