Pensionsselskaber overvejer kursværn

Der bliver lurepasset hos konkurrenterne efter Skandias melding om at indføre kursværn.

Som FinansWatch kunne berette i går har Skandia netop indført et kursværn, der betyder, at det kommer til at koste, hvis kunder i garantiproduktet Skandia Bonuspension vil skifte pensionsselskab.

Skandia indfører nødværn efter drastiske kursfald

Meldingen får dog ikke konkurrenterne til at give håndfaste indikationer på, om de har tænkt sig at indføre lignende tiltag i lyset af uroen på de finansielle markeder. Dagbladet Børsen har blandt andre talt med cheføkonom i Danica, Jens Christian Nielsen, der ikke vil kommentere, om Danica går med tanker om at indføre kursværn.

Følger udviklingen

"Det er klart, at situationen på børsmarkederne er alvorlig lige nu, men vi har ikke indført kursværn. Vi har løbende tilpasset vores risiko på det traditionelle produkt, som kursværn drejer sig om. Status lige nu er, at vi har reduceret vores aktieandel og samtidig øget afdækningen," siger han til avisen. Danica har tidligere haft kursværn og det samme har Topdanmark. Her er man også tavs om en evt. genindførsel.

"Topdanmark overvåger hele tiden udviklingen i bonuspotentialet, og skal hver måned opgøre, om der er grund til kursværn. Pr. 1. august er der ikke kursværn. Hvad situationen er 1. september eller en anden dato ud i fremtiden, må tiden vise. At forudsige om, eller hvornår, der i givet fald er kursværn, vil jo forudsætte, at vi kan se ud i fremtiden på finansmarkedet,” siger direktør i Topdanmark Liv, Jan Hoffmann, til Børsen. Her meddeler Nordea Liv og Pension desuden, at ikke har planer om at indføre kursværn.

Skandia indfører nødværn efter drastiske kursfald

Pensionskasser bløder efter dyk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også