Aktienedtur tvinger Danica til at indføre kursværn

Aktiemarkedernes fortsatte nedtur tvinger nu Danica Pension til at indføre kursværn og sænkte kontorenten.
Foto: NDAHL TORBEN
Foto: NDAHL TORBEN

Lidt over tre uger efter Skandia Bonuspension som første danske pensionsudbyder siden krisen tog konsekvensen af aktiemarkedernes nedtur og satte et kursværn op for at hindre kundeflugt følge Danica nu trop.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, der også gør klart, at man samtidig må sænke kontorenten.

”Gældskrisen har ført til meget store fald på aktiemarkederne og samtidig en lavere rente. Derfor indfører vi nu et midlertidigt kursværn, der gælder for kunder med lave garantier i Danica Traditionel. Desuden sænkes kontorenten for de samme kunder til 2,25 pct., gældende fra oktober. Et kursværn har alene betydning for de kunder, der ophæver deres pensionsordninger i utide og har hverken betydning for pensionsudbetalingerne eller de garantier, som kunderne har tilknyttet deres pensionsopsparing," skriver direktør Jørgen Klejnstrup i en meddelelsen.

Kriseværn

Kursværnet - en ekstraordinær afgift for at flytte sine midler ud af et selskab - lander på 1,2 pct. for nye kunder, og 2,4 pct. for kunder i klassen 'lav garanti', der må antages at være sammenkædet med lavere kapitalreserver end grupperne 'middel'- og 'høj' garanti, der foreløbigt ikke har fået indført kursværn.

En række danske pensionsselskaber indførte kursværn i 2008.

Lurepassede i august

Danica Pension ville ellers for bare tre uger siden ikke melde ud, om man var på vej med et kursværn, men gjorde i stedet klart, at man havde taget forholdsregler over for det faldende marked.

Alligevel ender selskabet nu som et af de første til at sætte nødreglen i kraft.

"Det er klart, at situationen på børsmarkederne er alvorlig lige nu, men vi har ikke indført kursværn. Vi har løbende tilpasset vores risiko på det traditionelle produkt, som kursværn drejer sig om. Status lige nu er, at vi har reduceret vores aktieandel og samtidig øget afdækningen," lød det midt i august fra cheføkonom i Danica Pension Jens Christian Nielsen overfor dagbladet Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også