Danica: Kursværn er fast politik

Pensionskæmpen Danica indfører kursværn på gennemsnitsrenten. Det sker helt automatisk, når aktiverne falder i værdi, fortæller direktøren.

Danica Pension indfører kursværn på rentegrupper i gennemsnitsrenteproduktet. De er de to mest risikofyldte rentegrupper, der nu får kursværn på 1,2 og 2,4 pct., og samtidig sænkes kontorenten med 1 procentpoint fra 3,25 pct. til 2,25 pct.

”Aktiemarkedet går nedad, og det betyder, at værdien af de investeringer vi har i de givne rentegrupper, er faldet ned under den værdi, som kunderne har tilskrevet til pensionsopsparingerne. Så det er en beskyttelse af de bestående kunder,” siger adm. direktør Jørgen Klejnstrup til FinansWatch.

Fast politik

Aktienedtur tvinger Danica til at indføre kursværn

Er det fast politik, at hvis dropper under kurs 100, så indfører I kursværn?

”Ja.”

Aktiemarkerne har været faldende stort set hele året, mens der i august for alvor skete store tab. Derfor kommer kursværnet ikke som en overraskelse i Danica.

”Aktiemarkedet har jo været faldende længe. Men det er jo ikke ret meget, der er kursværn – 1,2 og 2,4 pct. er ikke relativt begrænset. Vi har fået nogle retningslinjer fra Finanstilsynet – det har alle selskaber – der siger, at vi skal følge det mindst én gang om måneden, og hvis vi kommer under, skal man indføre kursværn.”

Tilfreds med afkastet

Den globale økonomi ser jo ikke fremragende ud for tiden. Hvis aktiemarkederne ser endnu værre ud om en måned, bliver jeres kursværn så sat op?

”Det er der ingen tvivl om. Det afhænger simpelthen af, hvad de underliggende aktiver er værd.”

Er du tilfreds med afkastet, når I bliver nødt til at indføre kursværn?

"Ja, det paradoksale er, at under de givne omstændigheder, er vi faktisk tilfredse."

Lavere chance for afkast

Påvirker det udsigterne for året?

"Ja, man kan sige, at hvis vi ikke kan tjene penge hjem til kunderne, så har vi heller ikke mulighed for at tage betaling for det risikotillæg, som er betaling for at stille kapital til rådighed. Så indirekte kommer til det at betyde, at vi har mindre chance for at tage et resultat hjem.”

I halvårsrapporten er det især jeres investeringsresultat, der tynger jer. Risikerer I at nærme jer i nul for året?

”Det er alt for tidligt at sige noget om. Og i øvrigt er kursværnet jo stadig forholdsvist begrænset.”

Ingen kursværn til resterende grupper

Hvor skævt skal det gå, før I også indfører kursværn på rentegruppe 3 og 4?

”Der skal det gå dårligt et stykke tid endnu. De har også mindre risikofyldte aktiver. Som det ser ud lige nu, er der ikke udsigt til kursværn,” siger Jørgen Klejnstrup.

Kursværnet får ingen indflydelse for kunder i markedsrenteprodukter, som 85 pct. af de nye abonnenter vælger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også