FinansWatch

Pensionskasser bløder efter dyk

De seneste ugers massive fald på aktiemarkederne har kostet pensionsselskaberne dyrt.

Op mod 13 mia. kr.

Så meget har pensionsbranchen i Danmark tabt på de seneste ugers massive kursfald på aktiemarkedet, skriver Økonomisk Ugebrev.

Alene Danica, PFA og Nordea Liv & Pension vurderes at have tabt 6 mia. kr.

Tallene fremgår af selskabernes årsrapporter for 2010, hvor de oplyser, hvor meget det koster, hvis aktiemarkedet falder 12 pct.

Beløbet kan være markant højere, da både europæiske og danske aktier er faldet med ca. 20 pct. i år.

Beløbet kan dog også vise sig at være mindre, da selskaberne kan have reduceret deres aktierisiko, siden årsrapporterne blev fremlagt.

"Det er klart, man nu spørger sig selv, om selskaber som Topdanmark og Skandia har lært noget af finanskrisen, og hvor meget de nu kan tåle at tabe. Det er meget svært at vurdere set udefra. Vi har ingen officielle tal," siger en pensionsmægler til Økonomisk Ugebrev.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs