Skybrud sparker gang i sløv dansk økonomi

Overvismanden tror, at selvom der er destrueret mange værdier i forbindelse med skybruddet, så vil det samlet set skabe økonomisk aktivitet i Danmark.
Af RB-Børsen

Paradoksalt nok kan weekendens skybrug sparke en sløv dansk økonomi i gang, skal man tro overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, som er professor i økonomi ved Københavns Universitet.

- Det er klart, at når folk får udbetalt en masse penge fra forsikringsselskaberne, og pengene bliver brugt på genanskaffelser og reparationer, trækker det direkte aktiviteten opad, særligt i byggebranchen, siger han til politiken.dk.

Til gengæld trækker det modsat, at forsikringsselskaberne udbetaler mange penge, så deres værdi falder, og selskabernes aktier dykker. Samtidig må forretninger holde lukket og ejendomme er ødelagt, påpeger han, men ser alligevel lyst på økonomien.

Største regning nogensinde

- På bundlinjen vurderer jeg, at der kommer økonomisk aktivitet ud af det her skybrud. Hvor meget aktivitet, der kommer, er svært at sige, for det afhænger af skadernes omfang, siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Alm. Brand. Forsikring, som er et af de større selskaber, regner med at få 5000 skadesanmeldelser til en regning på 200-300 millioner kroner.

- Det er den største regning, vi nogensinde har fået for vandskader forårsaget på én enkelt dag, siger selskabets kommunikationsmedarbejder, Nis Peder Kolby.

700 mand i arbejde

Skybruddet giver arbejde til mindst 700 mand, mener Dansk Byggeri, som bygger på forsikringsselskabernes skader efter sidste års skybrud.

- Og derfor er der tale om et konservativt skøn, for skybruddet i weekenden var værre, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm.

Håndværksrådet venter først arbejde til VVS'er og tømrere i Storkøbenhavn.

- Når skaderne er udbedret, kommer malerne i sving, så skybruddet kan paradoksalt nok være det, som igen får håndværksmestre til at hyre folk, siger cheføkonom Jacob Thiel.

Tryg siger stop for beboelse i kælderen

Skybrud bør koste huse livet

Uheldige boligejere er parate til at flytte

Telefonkø er ebbet ud hos Topdanmark

Sagild: Nettoudgifter til skybrud bliver op til 100 millioner

Sagild: Ingen præmieinitiativer i skuffen

Ny stor regning til forsikringsbranchen

Forretninger blev ramt hårdt af uvejret

Skybrud kan give dyrere forsikringer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også