FinansWatch

Forsikringskrav til udsatte boligejere på vej

Det voldsomme skybrud for godt tre uger siden har resulteret i 15.000 skadesanmeldelser til Tryg, der stadig overvejer krav til udsatte boligejere.

Foto: SVENNEVIG NIKOLAJ

Indtil videre har Tryg taget imod 15.000 skadesanmeldelser fra kunder, der er blevet ramt af det voldsomme skybrud, der ramte hovedstadsområdet for godt tre uger siden.

Det får nu forsikringsselskabet til at overveje, hvordan man i fremtiden kan sikre sig mod den slags begivenheder, og en af mulighederne er at kræve, at udsatte kunder for eksempel installerer højvandslukke, der blokerer for, at kloakvand trænger ind i kælderen. Sådan lyder det fra kommunikationsdirektør i Tryg Troels Rasmussen til DR Nyheder.

Øget risiko

”Vi skal se på, om der er nogle steder, hvor vi er nødt til at sikre os, at vores kunder har beskyttelse mod kloakvand, der løber den gale vej. Hvis kunden er helt afvisende, så kommer der måske en ændring i selvrisikoen,” siger Troels Rasmussen, der i øvrigt regner med, at anmeldelserne kommer til at runde 17.000.

Ifølge Forsikring og Pension er det alle forsikringsselskaber, der nu må forholde sig til den øgede risiko for kraftig nedbør i fremtiden.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs