Skybrudsregning kan ende på 1,8 milliarder

Skybruddet, der ramte Danmark forrige lørdag, var voldommere end nogensinde. Regningen kan løbe op i knap to milliarder.
Foto: Fotograf Rene´Schütze
Foto: Fotograf Rene´Schütze

Regningen for forrige lørdags skybrud kan ende med at løbe op i nærheden af 2 mia. kr.

Det viser en beregning foretaget af Politiken.

Mens der efter sidste års skybrud blev anmeldt godt 33.000 skader på bygninger og inventar, er der siden forrige lørdag tikket 43.300 skadesanmeldelser ind hos forsikringsselskaber, der dækker 70 pct. af det samlede marked, viser en rundregning foretaget af Politiken Research. Omregnes det tal til at gælde på landplan, bliver det til 61.000 anmeldelser, og dermed er der udsigt til, at sidste års regning på 997 mio. kr. bliver langt mindre end den, der skal betales i år.

Flere erhvervsskader

Endnu er skadernes omfang ikke gjort op, men efter skybruddet i august 2010 kostede skaderne i gennemsnit 30.000 kroner, og hvis erstatningsudbetalingerne rammer samme niveau som sidste år, vil de 61.000 skadesanmeldelser løbe op i godt 1,8 mia. kr.

Forsikring og Pension peger dog på, at der er flere erhvervsskader i år, hvilket kan være med til at puste regningen op.

"Erhvervsskader er som regel dyrere, så de vil trække skadeniveauet op, fordi det for eksempel er gået ud over et varelager, it-udstyr og så videre. Det kan også gøre den enkelte skade dyrere, at folk har været på ferie og altså ikke har været hjemme, så de kunne begrænse skadernes omfang," siger Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring og Pension til Politken.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også