FinansWatch

Regnskab: Lærernes Pension i det bløde midterfelt

Afkastet faldt en smule i 2010 hos Lærerenes Pension, der ender i midten af afkastsfeltet. Pensionskassen vil øge sine risici i det kommende år.

Et fald i afkastet på 1,8 procentpoint dæmper ikke glæden hos lærernes Pension, hvis afkast for 2010 lander på 11,1 pct. mod 12,9 pct. året før.

Dermed lander pensionskassen afkast nogenlunde midt i feltet, hvor Industriens Pension topper med 18,1 pct., og Danica skraber bunden med et afkast på 5,8 pct.

”Vores afkast på 11,1 cpt. opnår vi af flere grunde. Generelt har markedsudviklingen været god, og så tjente vi ekstraordinært godt på de mere risikofyldte investeringer. På grund af en god reservesituation, har vi fastholdt vores investeringsstrategi, hvor vi altså øger aktieandelen og også investerer i mere risikofyldte aktier og virksomhedsobligationer. Men selv om reservesituationen er god, så er vores investeringspolitik overordnet forsigtig. Vi går efter at sikre vores medlemmer en god og stabil depotrente”, skriver adm. direktør Paul Brüniche-Olsen.

Klarer test

”Igennem hele 2010 var der stor usikkerhed om opsvingets styrke og bæredygtighed, og den samme usikkerhed forventer vi fortsætter i 2011. Vi står dog rigtig godt rustet til et usikkert marked. I Lærernes Pension kan vi fx overleve et aktiekursfald på 30 pct. og et rentefald på 2 pct., uden at det for alvor gør rigtig ondt. Selv i den situation vil vi ikke have problemer med at leve op til vores løfter til medlemmerne."

Den samlede formue under adminstration voksede med 4 mia. kr til til 43,1 mia. Lærernes Pension glæder sig samtidig over en omkostningsprocent på 1,9 pct., svarende til 581 kr. pr. medlem om året.

Pensionskassen meddeler samtidig, at man ikke er blandt de pensionsselskaber, der igår dumpede Finanstilsynets Solvens II-test - men at man derimod har en stor buffer ned til de nye kapitalkrav.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs