FinansWatch

Forsikring & Pension: Det betyder ikke noget at dumpe

Otte forsikringsselskaber og seks pensionskasser kan ikke leve op til de kommende kapitalkrav. Det gør ikke noget - for det var en test af reglerne, ikke af selskaberne, lyder det fra Forsikring & Pension. Finanstilsynet har valgt at føre tæt tilsyn med de i alt 14 selskaber.

Problemet er ikke, at 14 forsikringsselkaber og pensionskasser ikke er klar til de kommende Solvens II-regler som de ser ud nu. Problemet er de kommende reglers udformning. Sådan lyder budskabet fra brancheforeningen Forsikring & Pension. Finanstilsynet forklarer dog over FinansWatch, at man holder godt øje med de 14.

"Det er vigtigt at være opmærksom på, at QIS 5 (den gennemførte prøve, red.) er en test af de regler, der er ved at blive udformet – ikke en test af selskaberne," skriver adm. direktør Per Bremer Rasmussen fra Forsikring & Pension i en kommentar til resultatet og fortsætter:

"Meget komplekst"

"Formålet med QIS 5 er netop at afdække, om der skal foretages ændringer i det foreslåede regelsæt, inden det træder i kraft. Allerede nu står det klart, at Solvens II reglerne bliver meget komplekse, og Forsikring & Pension vil arbejde for forenklinger, uden at det reducerer den beskyttelse af forbrugerne, som er hele formålet med Solvens II.

Testen afslørede blandt andet, at tre pensionskasser - der tilsammen sidder på otte pct. af det danske marked - ikke kan klare kravene ud fra deres 2009-tal. Blandt andet derfor opfordrede Finanstilsynet i deres meddelse om testen til, at der blev fundet fusions, kapital eller nedskæringsløsninger for de 14 selskaber.

Kun de gode

Per Bremer Rasmussen mener dog ikke, at man kan konkludere noget i forhold til de dårlige selskaber - kun de gode.

"Men når det er sagt, så er det da tilfredsstillende, at danske forsikringsselskaber og pensionskasser står godt rustet til de nye solvensregler. Det havde vi nu også forventet, fordi de gældende danske regler gennem flere år er blevet rettet ind mod Solvens II. Men man kan ikke drage nogen konklusioner i forhold til de relativt få selskaber, der ifølge beregningerne vil skulle gøre noget aktivt for at opfylde de forventede, fremtidige krav," skriver han.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs