AIG betaler milliarder tilbage til amerikanerne

Forsikringsgiganten AIG har netop meddelt, at man i løbet af de kommende uger betaler sit kæmpelån tilbage Federal Reserve.
AF ANDERS HEERING

Forsikringsgiganten AIG har netop offentliggjort planerne om at tilbagebetale gælden til Federal Reserve og samtidig åbne døren for, at den amerikanske stat snart kan sælge ud af sin andel af virksomheden.

Virksomheden meddeler, at man vil bruge overskuddet fra salget af en række aktiviteter til at til at betale den nødhjælp tilbage, som Federal Reserve ydede til selskabet i 2008.

Salget af American Life Insurance og asiatiske AIA Group generede i omegnen af 27 milliarder dollar og overstiger dermed de 20 milliarder, som AIG skylder Federal Reseerve.

I markedet til foråret

AIG-ledelsen peger ifølge Washington Post på, at det er et stort skridt hen mod at betale de amerikanske skatteydere de mange milliarder tilbage, som blev pumpet ind i selskabet under den finansielle krise for at undgår et totalt sammenbrud. Ud over lånet fra Federal Reserve har staten investeret 49 mia. dollar i AIG.

Manøvren åbner døren for, at staten i form af det amerikanske finansministerium kan begynde at sælge ud af sin ejerandel i AIG. Ifølge en talsmand fra AIG håber man på at kunne sælge en stor bid af aktierne til private investorer til foråret. På det tidspunkt vil ejerandelen lyde på godt 92 pct.

”Vi håber, at vi kan gå til markedet til foråret, men der er stadig meget arbejde, der skal gøres, før det kan ske,” siger AIGs talsmans Mark Herr til Washington Post.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også