FinansWatch

AIG betaler milliarder tilbage til amerikanerne

Forsikringsgiganten AIG har netop meddelt, at man i løbet af de kommende uger betaler sit kæmpelån tilbage Federal Reserve.

Forsikringsgiganten AIG har netop offentliggjort planerne om at tilbagebetale gælden til Federal Reserve og samtidig åbne døren for, at den amerikanske stat snart kan sælge ud af sin andel af virksomheden.

Virksomheden meddeler, at man vil bruge overskuddet fra salget af en række aktiviteter til at til at betale den nødhjælp tilbage, som Federal Reserve ydede til selskabet i 2008.

Salget af American Life Insurance og asiatiske AIA Group generede i omegnen af 27 milliarder dollar og overstiger dermed de 20 milliarder, som AIG skylder Federal Reseerve.

I markedet til foråret

AIG-ledelsen peger ifølge Washington Post på, at det er et stort skridt hen mod at betale de amerikanske skatteydere de mange milliarder tilbage, som blev pumpet ind i selskabet under den finansielle krise for at undgår et totalt sammenbrud. Ud over lånet fra Federal Reserve har staten investeret 49 mia. dollar i AIG.

Manøvren åbner døren for, at staten i form af det amerikanske finansministerium kan begynde at sælge ud af sin ejerandel i AIG. Ifølge en talsmand fra AIG håber man på at kunne sælge en stor bid af aktierne til private investorer til foråret. På det tidspunkt vil ejerandelen lyde på godt 92 pct.

”Vi håber, at vi kan gå til markedet til foråret, men der er stadig meget arbejde, der skal gøres, før det kan ske,” siger AIGs talsmans Mark Herr til Washington Post.

Mere fra FinansWatch

Mobilepay-fusion vil på "få år" gøre milliontab til fortid

Ledelsen hos Vipps Mobilepay, der gik i luften i starten af denne måned, vil inden for en overskuelig årrække forvandle rødt til sort på bundlinjen efter år med underskud hos hhv. Vipps og Mobilepay. Topchef Rune Garborg forudser, ”at det snart bliver 60-70 pct. af transaktionerne, der betales for.”

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs