FinansWatch

AIG tættere på friheden efter milliardlån

Lånefaciliteter for 4,3 milliarder dollar tager AIG et skridt tættere på normalisering og uafhængighed.

Foto: Pablo Martinez Monsivais

Med et friskt tilsagn om lån for 4,3 milliarder dollar på det private marked tager AIG nu endnu et skridt mod den rekapitalisering, der igen skal sikre forsikringsgiganten sin uafhængighed og de amerikanske skatteborgere deres kontante nødhjælp retur.

Både Federal Reserve og US Treasury trådte til med kæmpelån, da AIG balancerede på kanten af det totale sammenbrud. I alt løb det op i lån for 95 milliarder dollar.

Omfattende plan

AIG-ledelsen arbejder netop nu på en plan, der skal sikre, at staten igen kan trække sine penge ud og sende AIG tilbage på markedet som en uafhængig aktør. Som FinansWatch tidligere har beskrevet, har frasalg af udenlandske datterselskaber gjort det muligt for AIG at betale et lån fra Federal Reserve på 20 mia. dollar tilbage.

AIG betaler milliarder tilbage til amerikanerne

Planen indebærer desuden, at US Treasury vil sælge ud sin ejerandel i AIG på børsen – formentlig i første halvår 2011. Det ventes at indbringe i omegnen af 20 mia. dollar. Forud for salget vil US Treasury sidde på 92 pct. af aktierne i AIG.

36 banker

Det nye kreditfaciliteter kommer fra 36 forskellige banker og administreres af JPMorgan Chase.

”Som vi nærmer os året ende, tror vi på, at vi er så tæt på at fuldføre vores plan for rekapitalisering, at vi kan se målstregen,” siger AIGs topchef, Robert Benmosche, ifølge CNN. Han betegner det nye lån fra det private marked som ”endnu en vigtig tillidserklæring fra markedet”.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs