FinansWatch

Hübbe tror på snarlig vending på nordiske markeder

Topchefen i Tryg, Morten Hübbe, er sikker på, at de sløje resultater i Sverige og Finland snart kan smides i historiebøgerne. Sverige dog klart længst i jagten på tilfredsstillende combined ratio.

Forsikringskoncernen Tryg venter, at resultaterne af forsikringsvirksomheden i form af forbedret combined ratio (erstatninger i forhold til præmier) i den svenske og finske forretning vil forbedres i løbet af de kommende år. Men administrerende direktør Morten Hübbe vil ikke nærmere definere tidslinjen for, hvornår forretningen bliver rentabel og dermed kan opveje tidligere tab på disse markeder.

- Vi ville gerne se en klarere udvikling i Sverige og Finland. Men vi er nået længst i Sverige, og vi er komfortable med at combined ratio vil komme klart under 100 snart. Og vi venter at nå midten af 90'erne i løbet af nogle år, siger Morten Hübbe.

For Finlands vedkommende vurderer topchefen, at der vil gå noget længere tid inden forretningen er tunet til samme niveau.

- I Finland er vi godt på vej på privatmarkedet. Men udsigten til at få en klart profitabel forretning i Finland ligger længere ude i fremtiden end i Sverige, lyder det.

Trygs svenske forretning havde en combined ratio i andet kvartal på 102,9, mens den i Finland landede på 107,3. Dermed er resultaterne forbedret fra henholdsvis 105,9 og 110,0.

Hübbe: Et godt skridt på vejen

Regnskab: Tryg rammer bullseye

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs