Regnskab: Tryg rammer bullseye

På flere parametre rammer forsirkingsselskabet Tryg plet i forhold til analytikernes forventninger. Halvårets resultat før skat lander på 848 mio. kr.
Foto: © Claus Boesen/ Media Press
Foto: © Claus Boesen/ Media Press

Forsikringsselskabet Tryg præsenterer her til eftermiddag regnskab for første halvår af 2011.

Resultatet før skat er 848 mio. kr. En stigning fra 60 mio. kr. samme periode sidste år.

For kvartalet er der tale om et resultat på 487 mio. kr. – en stigning fra 173 mio. kr. sidste år. Ifølge Ritzau Finans havde analytikerne forventet et kvartalsresultat før skat på 479 mio. kr.

Forbedret combined ratio

Combined ratio lander for halvåret på 93,7. Det tal var sidste år 100,4. Forbedringen her skyldes primært den meget hårde vinter, der ramte Danmark i første kvartal af 2010 samt præmieforhøjelser, skriver forsikingsselskabet i en meddelelse.

For kvartalet er der tale om en combined ratio på 91,5. Her havde havde analytikerne forventet 92,2. Resultatet på 91,5 er en forbedring fra samme periode sidste år, hvor combined ratio landede på 92,5.

Det forsikringstekniske resultat var for kvartalet 496 mio. kr. mod 394 mio. kr. sidste år.

Vækst i præmieindtægter

I andet kvartal har forsikringsselskabet oplevet en vækst i præmieindtægterne på 3,5 pct. i lokal valuta. Væsksten kan tilskrives præmieforhøjelser, men også en organisk vækst i Sverige og Finland, som er et af de områder, topchef Morten Hübbe har sat fokus på.

Investeringsafkastet endte for kvartalet på 456 mio. Det svarer til en afkastprocent på 1,2.

"Med et resultat efter skat på 362 mio. DKK og en combined ratio på 91,5 var 2. kvartal 2011 på et indtjeningsmæssigt godt niveau. Tryg tog således endnu et skridt på vejen mod målsætningen om på mellemlang sigt at opnå en egenkapitalforrentning på 20 % svarende til en combined ratio på 90," står der i regnskabet.

Forventninger

Der er ingen konkrete forventninger fra forsikringsselskabet, der dog forventer, at det forsikringstekniske resultat for 2011 bliver væsentligt forbedret sammenlignet med året før.

"Trods de forventede udgifter til skybruddet i København i juli forventer Tryg da også, at forsikringsresultatet for 2011 bliver væsentligt bedre end i 2010. Tryg planlægger dog stadig at iværksætte yderligere tiltag for at sikre, at målsætningen opfyldes," skriver selskabet.

Præmievæksten forventes at lande på samme niveau som sidste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også