Tryg mister en mester i kommunikation

Uanset hvor godt den nye topchef i Tryg klarer sig, så mister forsikringskoncernen en mester i kommunikation med Stine Bosses afgang, lyder det fra to af landets førende kommunikationsrådgivere til FinansWatch.
Foto: Larsen Stine
Foto: Larsen Stine

Forleden valgte Stine Bosse har sine otte år som topchef for Tryg løftede forsikringskoncernens image i den brede befolkning markant. Og det skyldes først og fremmest hendes mesterlige egenskaber som kommunikator. Det vurderer to af landets førende kommunikationsrådgivere over for FinansWatch.

Det er særligt Stine Bosse evne til at vise en menneskelig side i stedet for at gemme sig bag en 'CEO-maske', der bliver fremhævet af kommunikationsrådgiverne Jess Myrthu, medstifter af Jøp, Ove & Myrthu, og Steffen Lüders, adm. direktør i kommunikationsbureauet Mannov.

Gennemslagskraft

”Hun er ikke bange for at vise et menneskeligt ansigt. Hun er god til at historiefortælle, og det gør, at hun har haft stor gennemslagskraft i offentligheden. Man har på fornemmelse, at den Stine Bosse, man ser optræde, også er den rigtige Bosse,” siger Steffen Lüders.

Pressen har da også fået lov til at komme meget tæt på Stine Bosse, der flere gange har berettet om meget personlige forhold, som sin tidligere kræftsygdom og morens depression.

Tale til danskeren

Jess Mythu fremhæver særligt Stine Bosse evne til at kommunikere kompliceret stof.

”Hun har forståelse for, at hun ikke taler til den dumme dansker, men til den forudsætningsløse dansker. Hvis du taler til den dumme dansker, taler du ned til folk, og det er dumt. Hver gang Stine Bosse kommunikerer, taler hun til den forudsætningsløse dansker, og det er hun mester i, fordi hun forstår hele tiden at hjælpe modtageren med ord og eksempler,” siger han.

Både Steffen Lüders og Jess Myrthu er klar til at give Stine Bosse topkarakter for sine kommunikative evner. På en skala fra 1 til 10 uddeler Jess Mythu et 8-tal. Steffen Lüders vil ikke uddele en karakter, men siger til gengæld, at den vil ligge helt i toppen.

Åbenhed har ulemper

Den åbne stil kan dog have ulemper. Den personlige stil kan være med til at lokke de mere kulørte ugeblade til, men ifølge Jess Mythu har Stine Bosse været god til at navigere uden om en værste sladder.

Samtidig kan åbenheden åbne op for kritik

”Når man inviterer nogle ind på den her måde, lærer man personen at kende for mere end det at være topchef, og det er ikke sikkert, at alle bryder sig om det,” siger han.

Og spørger man kommunikationsrådgiverne bliver det svært at finde en topchef, der kan hamle op med Stine Bosse kommunikative evner.

"Hun bliver svær at erstatte i forhold til de kommunikative evner. Det er vigtigt, at man finder en person, som ser kommunikation som et strategisk element i ledelsen," siger Jess Myrhu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også