Juraprofessor: Mere interessant end alvorlig sag

Professor og juraekspert ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, kalder sagen mod Topdanmark og Danisco for mere interessant end alvorlig.

Det er en principiel og interessant sag som politiet skal tage stilling til, når de modtager anmeldelsen af Topdanmark og Danisco fra Finanstilsynet. Det vurderer professor ved Aalborg Universitet Lars Bo Langsted.

Det er ikke en alvorlig sag på nogen måde. Men den er interessant, fordi den handler om, hvem der er skurk og hvem der er helt,” siger han til FinansWatch.

Finanstilsynet valgte tidligere i dag at melde Topdanmark og Danisco til politiet, fordi de har gjort det muligt for nyhedsbureauet Reuters at få adgang til deres regnskaber, inden de var blevet offentliggjort i form af en pressemeddelelse. Selvom Reuters ved at gætte stien til dokumenterne bevidst har fået adgang til dokumenterne mod de to virksomheders vilje, er det ifølge Finanstilsynet virksomhedernes ansvar, at det ikke kan ske.

Lars Bo Langsted er refereret i Topdanmarks meddelelse om sagen og den anerkendte juraekspert lægger da heller ikke skjul på, at han er uenig med Finanstilsynets konklusioner.

I et langt responsum dateret 25. okt. argumenterer han for sin sag. Han hefter sig blandt andet ved, at overførelse af data til en intern server ikke kan betragtes som ”offentliggørelse”, ligesom han ikke mener, at betingelserne for ”videregive” interne oplysninger er opfyldt. Han vurderer desuden, at Topdanmark har haft effektive interne regler på området.

Du kan læse hans argumentation her:

Finanstilsynet politianmelder Topdanmark

Arbejder Lisbeth Salander for Reuters?

Topdanmark: Vi har været udsat for hacking

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også