Fagforenings-boss angriber Sampension

Dennis Kristensen truer med at vende Sampension ryggen og rykke medlemmerne over til pensionskassen Pensam.

Et af landets største fagforbund, FOA, er så utilfreds med, at arbejdsmarkedskassen Sampension vil afskaffe garantierne på pensionsordninger, at den truer med at trække sine kunder ud af selskabet. Det skriver Børsen.

"Der er ingen tvivl om at Sampension har været på vej ind i rigtig store vanskeligheder, hvis ikke de dropper garantierne. Men det, der generer mig rigtig meget, er, at de ikke kun forholder sig til, hvad de vil garantere kunderne i fremtidige bidrag, men også fjerner garantien bagudrettet. Det gør det jo umuligt for kunden at agere. Har man haft garantier på 25 års opsparing, og man så pludselig få at vide, at garantierne forsvinder, så har man jo ikke mulighed for at gå 25 år tilbage i tiden og oprette en supplerende pensionsordning," siger forbundsformand Dennis Kristensen.

Han siger endvidere til avisen, at fagforeningen muligvis vil støtte sine medlemmer, hvis de vælger at trække Sampension i retten, fordi de har afskaffet garantierne på pensionsordningerne.

"Som overenskomstpart kan vi ikke hive dem i retten – det kan kun kunderne, men vi ville i givet fald kunne støtte vores medlemmer, hvis ikke vi kan finde en mindelig løsning," siger Dennis Kristensen, der dog ikke har noget konkret kendskab til FOA-medlemmer, som er klar til at udkæmpe en retssag.

Samtidig angribes Dennis Kristensen af forbundsformand for HK og næstfiormand i Sampension, Kim Simonsen.

"Jeg er tæt på at sige, at det, Dennis Kristensen siger, er noget sludder. Alene det, at 72 pct. af FOA’s medlemmer i Sampension selv allerede har valgt pensionsgarantierne fra til fordel for et markedsprodukt, viser, at han er ude af trit med deres ønsker. Jeg ved ikke, hvilket ærinde han er ude i, men det er ikke hans medlemmers i Sampension," siger Kim Simonsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også