FinansWatch

Pensionskasser kaster 6 milliarder i havet

PensionDanmark og PKA køber 50 pct. af Anholt Havmøllepark fra DONG. Handlen koster de to pensionskasser 6 mia. kr. Opdateret 14:29

DONG sælger halvdelen af det, der gerne skulle blive til Danmarks største havmøllepark til de to pensionskasser PKA og PensionDanmark. Det oplyser energikæmpen i en fondsbørsmeddelelse.

Det koster de kasser 6 mia. kr. at købe sig ind i Anholt Havmøllepark - og dermed ser det ud til, at DONG kan putte en pæn fortjeneste i lommen. Det er nemlig kun et halvt år siden DONG vandt Energistyrelsens udbud på havmølleparken for 10 mia. kr.

PensionDanmark ender som storebror i handlen, og køber 30 pct., mens PKA begrænser sig til 20 pct.

Penge & grønt

I en pressemeddelelse glæder de tre parter sig over handlen.

”PensionDanmark leverede gennembruddet i 2010 med købet af 50 pct. af Nysted Havmøllepark. Med Anholt Havmøllepark tager vi det næste store skridt. Danmark er i gang med en nødvendig omstilling til vedvarende energi, der her forenes med et godt afkast til medlemmernes pensionsopsparing,” skriver Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

”PKA har i en del år tænkt klima ind i sine investeringer – også når det gælder infrastruktur. Vi gør det naturligvis for at tjene penge til medlemmernes pensioner, men vi ønsker også at tage et samfundsansvar. Aftalen med DONG Energy passer derfor fint ind i PKA’s investeringsstrategi,” skriver Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA.

400.000 hustande

"I DONG Energy er vi stolte over den anerkendelse, som PensionDanmark og PKA viser os med aftalen om Anholt Havmøllepark og deres aktive deltagelse i omstillingen til grøn energiproduktion. Vi ser denne aftale, som er den seneste i en række af lignende partnerskaber med institutionelle investorer, som en anerkendelse af DONG Energy's position som markedsleder inden for konstruktion og drift af havmølleparker, " skriver Anders Eldrup, adm. direktør i DONG Energy.

Ifølge meddelsen vil Anholt Havmøllepark komme til at bestå af 111 vindmøller. Den forventes at levere den første CO2-frie strøm i 2012. Hvis parken som forventet er færdig i 2013, forventes den til den tid at kunne producere strøm svarende til fire procent af Danmarks samlede elforbrug eller 400.000 danske husstandes årlige elforbrug.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs