FinansWatch

PFA kritiserer ny skjult skat

En afskaffelse af fradraget for at få forvaltet sin pensionsformue er en skjult skatteforhøjelse, der kan blive givtig for staten, mener PFA Pension.

Foto: Jakob Dall

Regeringen er i det skjulte på vej med en ny skat på pensioner, der vil kunne indbringe op imod en halv mia. kr. eller endnu mere.

Advarselen kommer fra topchefen for PFA Pension, Henrik Heideby, der skarpt kritiserer, at det ifølge finanslovsudspillet fremover ikke bliver muligt at trække udgifter til forvaltning af en pensionsformue fra i skat.

»Dermed er regeringen ad bagvejen ved at indføre en forhøjelse af pensionsafkastskatten (PAL-.skat, red.) fra 15 pct. til 15,8 pct. eller endnu højere, afhængig af afkastenes størrelse. Det koster penge aktivt at forvalte og pleje en formue, der investeres i avancerede fonde. For at undgå en del af denne nye skat, kunne mange investorer måske falde for fristelsen til i stedet at investere i billige fonde, der passivt styres af udviklingen på aktieindeks, men så er afkastene som regel også derefter,« fastslår Henrik Heideby.

Regeringens forventede provenu på den nye skat er 390 mio., kr., men pensionsbossen mener, at det beløb kan være stærkt undervurderet.

Kunderne må betale

Henrik Heideby kritiserer samtidig regeringen for at stille pensionssektoren i stor tidsnød.

Det gælder både med planerne om at sænke fradragsloftet for ratepensioner til 55.000 kr., planerne om at lægge skat på sundhedsforsikringer og planerne om den forhøjede PAL-skat.

»Vi havde ikke set dette komme, og administrativt kan vi umuligt nå at omstille os inden den 1. januar, hvis finanslovsforslaget ellers vedtages i dens nuværende form,« påpeger Henrik Heideby, der samtidig bebuder, at det bliver pensionskunderne, der kommer til at betale selskabernes store omstillingsudgifter.

 

Finanslov øger pensionsselskabers omkostninger

Heideby forventer fordobling i livrenteindbetalinger

PFA: Banker skal give mindst 10 pct. i afkast

Pensionsselskaber sniger sig under regeringens loft

Heideby: Vores 2015-mål er næppe realistiske

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs