FinansWatch

PFA: Pensionsindgreb har negativ effekt på toplinjen

Regeringens nye finanslovsforslag om at nedsætte pensionsloftet vil påvirke PFA's toplinje ifølge direktør Henrik Heideby.

Loftet over indbetalinger til ratepensioner nedsættes i regeringens nye finanslovsforslag fra de nuværende 100.000 kr. til 55.000 kr.

Hos PFA har Henrik Heideby ventet på at se, hvilke indgreb regeringen måtte komme med, da det vil have stor indflydelse på hans tidligere erklærede 2015-mål for forretningen.

"Implikationerne af de indgreb er meget svære at forudsige, men det får en indvirkning på vores toplinje."

Usikker indvirkning

Hvis PFA konverterer de beløb, der ligger mellem 55.000 og 100.000 kr., fuldt ud over til livrentepension, så får det ifølge topchefen  ikke nogen effekt på toplinjen. Han tror dog næppe, at der vil blive tale om en 1:1-konvertering 

"Hvis man derimod forestiller sig, at konverteringsraten ligger på 0,8, fordi der er nogen, der ikke kan lide livrente, så får det en effekt. Men den præcise effekt kender jeg endnu ikke. Det bliver dog formentlig en mindre indvirkning."

Henrik Heideby forklarer afslutningsvis, at PFA hovedsageligt beskæftiger sig med de store firmapensionsaftaler, og ikke med de store enkeltpersonsindbetalinger, som regeringen gerne vil ramme skattemæssigt.

Naur: Sænkning af pensionsloft reducerer indlån

Nyt pensionsloft rammer 227.000 danskere

Finansrådet: Banker mister op mod 2 milliarder på pensionsloft

Pensionsselskaber og banker henholdsvis jubler og græder 

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs