FinansWatch

Heideby revser rød blok

PFA skal nok klare det, men de kommende generationer kommer til at mangle penge, hvis magten på Christiansborg skifter efter det kommende valg. Sådan lyder bredsiden fra PFA-direktør, Henrik Heideby.

Oppositionens forslag om at udvide loftet over skattefradrag på pensionsindbetalinger til også at omfatte livrenter, har fået toppen af pensionsbranchen op af direktørstolene. Udsigten til det, som man i branchen frygter bliver et markant fald i indbetalingerne, vækker ikke ligefrem begejstring. Ifølge PFA-direkør Henrik Heideby handler det dog ikke om udsigten til en mindre toplinje.

”Det her drejer sig ikke om PFAs situation. Vi skal nok tilpasse os. Når man sætter sig op i helikopteren, så handler det om hvor mange skattekroner, vi vil drive ind nu, som vi ellers ville få glæde af i fremtiden. Det svarer til, at hvis man graver alt olien op nu, så vores børn ikke får glæde af den. Spørgsmålet er, hvor meget vi vil forbedre nutiden på fremtidens bekostning - om vi er på vej mod et generationstyveri,” siger Henrik Heideby til FinansWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs