FinansWatch

Pensionschefer utilfredse med rødt pensionsloft

En regering med S og SF efter valget vil betyde, at fradraget på pensionsindbetalinger over 100.000 kr. årligt forsvinder endegyldigt. Det en unfair, mener topcheferne i PFA og PKA.

Direktørerne i landets pensionsselskaber kan se frem til færre indbetalinger til livrentepensioner, hvis meningsmålingerne holder, og rod blok kan danne regering efter valget. I hvert fald, hvis de selv skal sige det. Det skriver Børsen.

"Jeg er bekymret for, at der bliver sået tvivl om pensionsopsparingen. Det, man gerne vil have danskerne til at foretage sig, skal man ikke straffe ved at gøre vilkårene dårligere. Her tænker jeg på S og SF’s forslag om et loft på 100.000 kr. over alle pensionsindbetalinger. Det forslag har jeg virkelig svært ved at forstå," siger Henrik Heideby, adm. direktør i PFA Pension til Børsen.

Han suppleres af Peter Damgaard Jensen, der er direktør i PKA og samtidig formand i Forsikring & Pension.

Sohn afviser

"Der er et forslag, som vi synes, er lidt en tidsel, og det er ideen om særlige beskatninger på nogle dele af pensionsopsparingerne. Det, synes vi, er et forkert signal at sende, fordi vi har et rigtig godt system og en god tilskyndelse til at spare op," siger Peter Damgaard Jensen til Børsen.

Ved skattereformer i 2009 indførte regeringen et loft for skattefrie indbetalinger til pensionen. Alt over 100.000 årligt er herefter beskattet. Undtagelsen er dog de såkaldte livrenteprodukter, og det er d´n undtagelse, en rød regering vil fjerne efter valget. Livrenteprodukter er blevet vældigt populære siden 2009, skriver Børsen.

Finansordfører i SF Ole Sohn afviser dog kritikken. Han kan ikke se, at det skulle begrænse folks lyst til at spare op, at der skal betales skat af opsparingen.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs