PFA går efter 20-40 mandater

Organisationen er på plads og PFA er klar til at gå i offensiven som kapitalforvalter for eksterne kunder. Målet er 20-40 kunder i milliardklassen de næste 2-3 år.

PFA Pension varslede for nylig, at man vil gå i offensiven på markedet for kapitalforvaltning, hvor man ikke længere kun vil koncentrere sig om at få egne kunders pensionsmidler til at yngle. Målsætningen er, at PFAs kapitalforvaltning ved slutningen af 2015 skal have rundet 500 mia., hvoraf 80 mia. kr. kan komme eksternt fra.

Topchef Henrik Heideby oplyser i et større interview med FinansWatch, at man først lige er begyndt at kunne tage eksterne ind. Indtil videre er det kun blevet til 2-3 kunder i butikken samt en plads på udskiftningsbænken på danske aktier og realkredit, da LD for nylig sendte forvaltningen af sine 39 milliarder i udbud.

Her er Heidebys 2015-plan

Transformation på plads

”Vi har primært brugt kræfter på at transformere koncernen, og det er faldet på plads her ved årsskiftet. Det har været en kæmpe udfordring, at lægge foreninger over. Det indebærer IT, ansøgninger i Finanstilsynet og meget mere. Så projektet har fra start til slut varet halvandet år,” siger Henrik Heideby.

Henrik Heideby vurderer, at det vil være tilfredsstillende med 20-40 aftaler de først 2-3 år.

”Man skal have en vis sum penge som kunde før det er interessant, og man skal være professionel investor. Et krav er, at man har en egenkapital på omkring 15 mio. kr.,” siger han og vurderer, at det gennemsnitlige mandat skal være i milliardklassen.

PFA overvejer PFA Sundheds fremtid

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs