FinansWatch

Analytiker: Alm. Brand-regnskab lidt til den svage side

Alm. Brand havde fremgang i første kvartal, men fremgangen var dog ikke helt så stor, som analytikerne havde håbet på. Det vurderer Sydbank, som overordnet derfor betegner regnskabet som "lidt til den svage side".

"Det, jeg dog synes, man skal holde Alm. Brand til gode, er, at vi ser en fremgang i skadesforretningen med en forbedring dels på omkostningssiden, dels i det underliggende skadesforløb. Men fremskridtet er ikke helt så stort, som både jeg og analytikerne generelt havde håbet på," siger aktieanalysechef Bjørn Schwarz fra Sydbank til Ritzau Finans.

Alm. Brand kom ud af første kvartal med et nettounderskud på 85 mio. kr., hvor Sydbank-analytikeren på forhånd havde estimeret et spinkelt overskud på 7 mio. kr. Underskuddet skyldes primært Alm. Brand Bank, som kom ud af kvartalet med et underskud på 117 mio. kr. mod et minus på 25 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Bankforretningen kører fortsat med underskud primært som følge af lidt større nedskrivninger, end jeg havde forventet. Og det er jo der, hvor skoen trykker - og det vil den gøre en rum tid endnu. Banken er det, man skal holde øje med i de kommende kvartaler. Det er bankdelen, som hæmmer en bedre aktiekurs i Alm. Brand," siger Bjørn Schwarz.

(Ritzau Finans)

Regnskab: Alm. Brand i minus på 109 mio.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs