Regnskab: Alm. Brand i minus på 109 mio.

Efter tab og nedskrivninger blev resultatet i Alm. Brand et minus på 109 mio. kr., men adm. direktør Søren Boe Mortensen hæfter sig ved den positive udvikling. (Opdateret)
Foto: Thomas Tolstrup
Foto: Thomas Tolstrup

Før tab og nedskrivninger landede Alm. Brand efter årets første tre måneder et overskud på 20 mio. kr. Men efter tab og nedskrivninger bliver resultatet et minus på 109 mio. kr. Det meddeler virksomheden i det netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Det viser ikke overraskende, at det fortsat er bankforretningen, der trækker koncernen i minus.

Forbedringer i banken

Her lyder underskuddet på 149 mio. kr. efter nedskrivninger på 113 mio. kr. I fjerde kvartal 2010 lød underskuddet på 209 mio. kr. og nedskrivningerne på 120 mio. kr. Ledelsens peger på, at resultatet i forhold til 4. kvartal er negativt påvirket af lavere renteniveau som følge af et faldende udlånsniveau samt af negative kursreguleringer som følge af stigende renter. Alm. Brand Bank er i øjeblikket ved at nedbringe sin problematiske låneportefølje og regner med at have 1 mia. mindre udlån ved udgagnen af 2011 i forhold til 12 mia. i første kvartal.

Banken fastholder sine forventninger om et positivt resultat for året på cirka 45 mio. kr. Man forventer desuden tab- og nedskrivninger for 420 millioner kroner i årets tre sidste kvartaler samt 2012. Dette kan dog negativt af rentestigninger og yderligere problemer i landbruget.

For at lukke hullet i bankforretningen, er der som tidligere bebuddet blevet indskudt yderligere 250 mio. kr. i banken.

Lave omkostninger

I forsikringsforretningen er combined ratio forbedret til 97,4, hvilket er en følge af en positiv udvikling i den underliggende forretning samt faldende omkostninger.

For skadeforsikringsaktiviteterne landede Alm. Brand et overskud på 37 mio. kr. mod et underskud i tilsvarende kvartal sidste år på 250 mio. kr. Samtidig er omkostningerne på 15,6 pct. holdt på det lave niveau fra 4. kvartal (15,5 pct.) mod 19,5 pct. i samme kvartal sidste år.

”Det er meget tilfredsstillende at se den positive udvikling i skadeforsikringsaktiviteterne. Med undtagelse af udgifter til vejrligskader er erstatningsudgifterne faldende, ligesom omkostningerne er historisk lave,” siger Søren Boe Mortensen i en pressemeddelelse.

Forventningerne til årets resultat for skadesforsikring er fortsat et overskud på 300 mio. kr. og en combined ratio på 95. Til gengæld nedjusteres forventningerne til væksten til 0 pct., på grund af den generelle og fortsatte afmatning i erhvervslivet.

Alm. Brand fastholder forventningerne til 2011 og venter fortsat et koncernresultat før tab og nedskrivninger på 375 mio. kr. Efter tab og nedskrivninger i banken forventes et mindre, men positivt resultat, skriver banken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også