Alm. Brand sikrer SEB milliongevinst

Der blev ikke behov for garanterne i Alm. Brands aktieemission, der dermed giver en klækkelig milliongevinst til blandt andre SEB Enskilda.

1,6 millionerne rejste den pressede forsikrings- og bankkoncern Alm. Brand i den netop afsluttede aktieemission. Aktierne blev først og fremmest købt af eksisterende investorer, der udnyttede deres tegningsretter samt en håndfuld nye investorer. Det betyder, at der ikke blev brug for de to garanter, SEB Enskilda og Fonden Realdania.

De kan nu ifølge Børsen stikke henv. 9 og 4 millioner kr. i lommen. Hos Alm. Brand er adm. direktør, Søren Boe Mortensen, begejstret for interessen for at deltage i kapitaludvidelsen.

Glad direktør

”Det er jo dejligt, at der ikke har været behov for garanterne. Stort set alle tegningsretterne er blevet anvendt, og den subsidiære tegningsliste er vildt overtegnet, så de har samlet resterne op. Det er vi meget tilfredse med,” siger han til Børsen. Han kan nu koncentrere sig om at få styr på forretningen. Ikke mindst bankforretningen, hvor udlånene skal reduceres markant.

”Tre fjerdedele af den samlede udlånsbog er under afvikling, og den sidste fjerdedel skal så udvikles. Målet er en udlånsportefølje på 6-8 mia. kr. Det er det vi arbejder hen imod,” siger Søren Boe Mortensen til Børsen.

Alm. Brand-emission fuldtegnet

Finanstilsynet revser Alm. Brand Bank

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også