FinansWatch

ATP-formand har fuld tillid til topchef trods kritik

Bestyrelsen i pensionsselskabet ATP bakker op om topchef Christian Hyldahl, som har fået kritik af flere politiske partier for sin rolle i udbyttesagen. Det siger ATP's formand til Børsen.

Foto: ritzaufoto/arkiv/Joachim Ladefoged

Bestyrelsen i ATP har fortsat fuld tillid til topchef, Christian Hyldahl, som har fået hård kritik af flere fremtrædende politikere for sin rolle i sagen om spekulation med europæisk udbytteskat. Det siger pensionselskabets formand, Torben M. Andersen, til Børsen.

Dagbladet har de seneste dage kunne fortælle, at Christian Hyldahl stod i spidsen for en afdeling i Nordea, hvor der er blevet foretaget omstridte aktiehandler for at få refusion af udbytteskat i Schweiz og Frankrig. Det har fået en bred vifte af politiske partier til at kræve topchefens afgang. Det gælder Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Konservative, SF og Enhedslisten.

Men i ATP's bestyrelse er der stadig opbakning til Christian Hyldahl. Det fortæller formand Torben M. Andersen efter, at bestyrelsen har drøftet sagen på et møde onsdag.

"Vi har stor forståelse for, at der er politikere, der stiller spørgsmål. Og at vi har en opgave i at genskabe tilliden, der hvor den har lidt skade. Vi har på et ordinært møde i forretningsudvalget i dag drøftet sagen. Og jeg kan slå fast, at vi har fuld tillid til Christian Hyldahl," skriver Torben M. Andersen i et mailsvar til Børsen.

Enhedslisten vil også have Hyldahl ud af ATP – minister må svare for sig på samråd

Karsten Lauritzen har endnu ikke taget stilling til Hyldahls rolle som ATP-topchef

Hyldahl står ved ansvar for franske aktiehandler 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs